Шоколадні мафіни „Блаженство“

Шоколадні мафіни – рецепт для тих, хто полюбляє ніжну випічку і неперевершений смак шоколаду. Ми підготували для Вас рецепт, який стане незамінним на Вашій кухні. Мафіни готуються надзвичайно швидко, що може врятувати Вас, коли гості вже на порозі і необхідно швиденько підготувати щось цікаве до чаю чи кави. Або ж якщо Ви вагаєтесь, що приготувати дітям на сніданок, шоколадні мафіни будуть ідеальним варіантом. В приготуванні цього смаколика Ви можете дати волю фантазії : рівномірно розподілити начинку в кексах, чи, можливо, наповнити їх рідким шоколадом, який буде танути в роті? Чи краще прикрасити мафіни цілісними кусочками шоколаду? А ще є шоколадна посипка… Усе, так ми і до самого рецепту не доберемося! Готуються ці кекси 20 хвилин і розраховані на 8-10 осіб.

кекси рецепт

Інгредієнти :

– мука (200 гр.)
– молоко (100 мл.)
– масло (60 гр.)
– одне яйце
– сода (0.5 ч.л.)
– розтоплений молочний шоколад 
– какао-порошок (60 гр.)

кекс інгредієнти

Приготування

Крок 1.

Візьміть суху, чисту миску і висипте в неї муку.

кекси смачні

Крок 2.

До муки додаємо какао-порошок і, за бажанням, цукор (небагато, оскільки мафіни будуть солодкими завдяки розтопленому шоколаду). На цьому етапі можна одразу додати соду.

кекси ситні

Крок 3.

Масло має бути повністю рідким, тому розтоплюємо його (в мікрохвильовці, на водяній бані чи на плиті). 

кекси легкі

Крок 4.

Розбиваємо яйце в посудину для збивання і збиваємо його міксером чи вінчиком, або ж вилкою. Додаємо до яйця молоко і ретельно перемішуємо. До цієї маси додаємо розтоплене масло.

кекси прості

Крок 5.

Залишилося підготувати лише начинку. Для цього беремо шоколад, ламаємо на маленькі кусочки (вистачить менше цілої плитки) і розтоплюємо його на водяній бані. Тут Вам потрібно повністю віддатися процесу : шоколад потрібно постійно мішати. Шоколад розтоплюємо на мінімальному вогні, щоб повільно плавився і не пригорав.

кекси ароматні

Крок 6.

Тепер перемішуємо усі інгредієнти разом, розливаємо тісто по формочках і випікаємо 15 хвилин при температурі 180 градусів. Перевіряйте готовність мафінів, використовуючи зубочистку – якщо вона суха, кекси готові. Насолоджуйтесь цим чудовим рецептом і кличте друзів на чаювання. Смачного Вам!

кекс приготування

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert