Десерт „Шоколадна смакота“

Бісквіт являється  чудовою основою для дуже багатьох десертів, смачних тістечок та тортів. Для різноманіття смаків є звичайний світлий бісквіт та темний – шоколадний.  Він є нескладний в процесі приготування. За сучасними рецептами можна дуже швидко приготувати бісквіт не тільки класичним способом, а й сучасним, у мікрохвильовій пічці. Приваблює тим, що являється смачним та з легкою, повітряною, розсипчастою структурою, може бути більш сухішим, а може, навпаки, з більш вологою структурою, кому як більше смакує до вподоби.   Бісквітна основа може з легкістю поєднуватися з будь-якими начинками, як, кремовими, а саме заварними, вершковими, зі згущеним молоком, сметанними, шоколадними та ягідними. Дуже гарно смакує з додаванням горіхів, родзинок та інших цікавих інгрідієнтів.

Рекомендуємо наш рецепт смачного десерту.  Він не просто легкий  в приготуванні, а надзвичайно легкий,  а саме головне – дуже смачний.  Тож, якщо у вас планується свято  і Вам треба встигнути  приготувати багато  різноманітних страв,  а часу на це не дуже багато, тоді беріть до уваги саме наш рецепт швидкого і смачного десерту.  Вам не доведеться  витрачати багато часу  на його приготування, тому що, ми використовуємо вже готовий шоколадний бісквіт, який можна купити в будь-якому найближчому супермаркеті  і в результаті за 15 хвилин його приготування отримаєте дуже привабливий і апетитний десерт.

Десерт швидкий

Рецепт десерту «Шоколадна смакота»

Для приготування цього десерту вам необхідні такі інгредієнти:

Інгрідієнти фото

 – шоколадний бісквіт (готовий)

 – шоколад

 – цукрова пудра 

–  горіх фундук

Орієнтовний час приготування – 15 хвилин. 

1. Приготуйте креманки. Найкращий вигляд буде у скляних креманках або в кришталевих.  Кількість креманок (порцій) обирайте самостійно, таку кількість, як Вам необхідно.

2. Візьміть готовий шоколадний бісквіт. Заздалегідь перевірте на свіжість продукт. Важливо, щоб термін використання не був прострочений. Чим свіжіше, тим краще.              Необхідно цілий бісквіт розрізати на середні шматочки і розкласти їх в рівномірній кількості по креманкам. (Можна не тільки розрізати, але й розламувати).

бісквіт шоколадний

 3. Далі необхідно шматочки бісквіту, згідно рецепту, залити рідким шоколадом. Шоколад  обирайте на свій смак, який більше до вподоби.

Щоб отримати рідкий шоколад необхідно його розтопити на водяній бані.Для цього необхідно взяти плитку шоколаду, покласти шоколад в ємність (можна в глибоку тарілку) і розмістити ємність над каструлею з водою, що стоїть на кухонній плиті та підігрівається. Коли Ви вже перетворили шоколад в рідкий стан, то зразу ж заливайте ним шматочки бісквіту.

4. Наступним етапом буде посипання вже напівготового десерту цукровою пудрою. Це буде на вигляд дуже привабливо, адже біла пухка пудра ніжним шаром ляже на темну основу десерту і отримаємо чудовий контраст і дуже апетитний вигляд.

Пудра десерт

5. Для довершеного смаку зверху на бісквіт додамо смачні горіхи. За нашим рецептом ми рекомендуємо фундук. Він являється не тільки смачним, але і дуже корисним. Його називають «калорійною бомбою», бо він калорійний,  дуже ситний, має дуже багато корисних властивостей (містить важливі для здоров’я людини вітаміни та мінерали). Зазначимо, що горіхи в сирому вигляді вважаються кориснішими, ніж смажені. Але смажені горіхи мають більш виражений насичений присмак горіха.  Більшість людей люблять саме смажені горіхи в готових десертах. Який саме використати Вам, смажений чи ні, визначте самі на свій смак і розсуд.

Горіхи для десерту

6. Листочок м’яти в кінці приготування десерту можна додати до кожної креманки. Це буде дуже гарно виглядати та може додатково доповнити смак.

 Насолоджуйтесь смаком та легкістю приготування десерту за нашим рецептом «Шоколодна смакота».

Десерт смачний

Смачного Вам!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert