Десерт „Павлова у відпустці“

Скажіть, чи присутня Вам така звичка, переробляти рецепти відомих десертів на свій лад? Наприклад, Вам дуже захотілося десерт Павлова. А за вікном – завірюха, сніг з дощем… точно не хочеться йти в магазин за потрібними продуктами. Проте думка про улюблений смаколик все ніяк не покидає Ваш мозок. І тут Ви вирішуєте – приготую десерт з того, що є, нехай від оригіналу в ньому тільки фундук! І таким чином народжується новий сімейний рецепт, і Павлова вже якось і не хочеться, адже у Вас є чудова альтернатива – „Павлова у відпустці“! Таким десертом можна хвалитися в компанії друзів і частувати рідних на святкових подіях. Адже Ви створили щось унікальне і можете гордо цим вихвалятися – ми дозволяємо!

десерт рецепт

Ось що Вам знадобиться, щоб приготувати неперевершений десерт „Павлова у відпустці“ :

– фундук (50 гр.)
– склянка питної води
– желе зі смаком полуниці або вишні (50 гр.)
– желе зі смаком персика або апельсина (50 гр.)
– агар-агар ( приблизно 20 гр.)
– карамельне згущене молоко (40 гр.)

десерт інгредієнти

Кількість порцій : інгредієнти розраховані на одну порцію, в іншому випадку просто збільшіть пропорції на потрібну Вам кількість гостей.

Час приготування : 15 хвилин (желе можна підготувати попередньо).

Рецепт

Крок 1.

Візьміть склянку питної води і розділіть її на дві частини – оскільки желе у нас два. До речі, ми знаємо декілька цікавих фактів про воду. Кістки людини на 31% складаються з води. Вода в пляшках може бути в 2000 разів дорожче, ніж вода з-під крана, і вона може бути не такою безпечною. Система фільтрації питної води в місцях використання, така як зворотний осмос, коштує лише копійки за галон очищеної води, дозволяє людям поповнювати пляшки з водою і не допускає більше пляшок з водою на звалищах.

десерт корисний

Крок 2.

Тоді одну частину води змішайте з агар-агаром (також поділеним на 2 порції) і желатином червоного кольору. Легенда свідчить, що агар-агар був виявлений корчмарем у 1658 році, який викинув залишки супу з червоних морських водоростей, а пізніше помітив, що він желатинізується протягом ночі в морозну зимову погоду. Агар-агар вперше був використаний в кулінарії і протягом століть використовувався в японській та індійській кулінарії.

десерт поживний

Крок 3.

Другу частину води змішуємо так само з агар-агаром і жовтим желе. Желе, взагалі, є досить корисним продуктом. Желе виготовляється шляхом вилучення фруктового соку та варіння його з цукром і пектином (натуральним або комерційним), щоб загуснути до твердої, але легко намазуваної консистенції. Його часто використовують з цілими фруктами, які мають насіння або з шкіркою, як-от виноград, журавлина та малина.

десерт добрий

Крок 4.

Тепер візьміть 40 гр. згущеного молока, але вибирайте щось цікаве – зі смаком карамелі, наприклад. Гейл Борден був геодезистом, винахідником і бізнесменом. Будучи першим поселенцем-піонером в Техасі, він склав першу топографічну карту Техасу, а в 1838 році він обстежив і розмітив місцевість Галвестона. Він розробив спочатку м’ясне печиво, а після кількох невдалих спроб, нарешті, розробив метод приготування згущеного молока. Йому довелося наполегливо попрацювати, щоб переконати Патентне відомство США надати йому патент, але нарешті він отримав його. 

десерт яскравий

Крок 5.

Фундук – надзвичайно корисний горіх, тому ми обов’язково включаємо його в цей рецепт. Ці горіхи були стародавніми символами удачі та родючості, яким було надано нове християнське значення і залишаються звичайною частиною різдвяних традицій навіть сьогодні. Фізично характеризуючись трьома різними частинами, горіхи інтерпретувалися як знак Трійці.

десерт солодкий

Крок 6.

Проте максимально подрібнюємо фундук для більшої зручності.

десерт смачний

Крок 7.

А далі усе супер просто – викладаємо в красиву склянку для десерту желе в два шари, зверху даємо тонкий шар карамелі і посипаємо горішками. Смачний, корисний і апетитний десерт готовий до подачі – ну хіба він не надзвичайно легкий? З таким десертом Вам не страшні ніякі неочікувані візити чи брак продуктів – буквально усі інгредієнти є постійними гостями на поличці у кожної господині. Тому, смачного Вам, і вертайтеся за новими креативними ідеями!

десерт приготування

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert