Десерт „Любовна історія“

Добрий день наші дорогесенькі! !! Ви напевно уже нас зачекались з новими рецептами. Ну, ось знайшли у старих записниках. А що нове, то давно забуте старе. А цікаво, чи відомо вам від якого часу використовують слово десерт, готують самий десерт та з яких продуктів? А ми вам скажемо, що з сивої давнини використовувались десертні страви. Тільки вони поділялись на фруктово-ягідні чинники й борошняні. Ще у літописах древньої Київської Русі згадується солодкий медовий хліб і різні вироби із тіста в яке додавали дріжджі. Наприклад, ягоди витримані у меду здобули велику славу: це вишні, сливи, малина, смородина. Вживання солодощів надавало людям неабияке задоволення. Різноманіття продуктів дозволяє нам насолоджуватися пікантними стравами, а вмілим кондитерам здобувати славу у повсякденному харчуванні. Тому солодкі десерти й сьогодні у великому пошанівку. Навіть закохані пари, для кращого знайомства запрошують один одного на чашку кави або чаю та на смачний десерт.

десерт смачний

Ось і сьогодні запрошуємо вас за нашим рецептом приготувати такий десерт, для нього нам потрібно:

Агар-агар – 5 грамів

Вода питна – 250 грамів

Вафлі – 50 грамів

Апельсинове желе – 90 грамів

Згущене молоко – 1 столова ложка

десерт інгредієнти

Корисні властивості. Продукт, який складається із суміші цукру і свіжого солодкого молока дуже корисний для нашого харчування, називають згущене молоко і його надзвичайно полюбляють діти та дорослі. Воно буває коричневого та білого кольору. Через велику кількість мінералів та вітамінів згущене молоко набирає цінності серед продуктів харчування. Ви уявляєте собі, щоденне вживання згущеного молока може зміцнити ваш імунітет через кілька днів, якщо його їсти не більше сто грамів в день. Але всього добре в міру. Це молоко добре відновлює сили після великого як фізичного, так і розумового навантаження. Корисне для зору, зубів, кісток, а також в роботі серцево-судинної системи. Ще дуже корисним у нашому десерті є агар-агар. Ця речовина є китайським желатином, який виробляють із морських водоростей. Що цікаво він дуже корисний, як згущувач у різних кулінарних стравах. Його використовують для мармеладу, зефіру, різного виду холодців, галяреток, желе, морозива. Цю морську рослину застосовують у виробництві зубної пасти, кремів, гелів. Агар-агар використовують у ресторанах по всій Європі. Вибираючи пакетики агар-агару в магазинах треба в першу чергу звертати увагу на придатність продукту, щоб не був простроченим. Неабиякого смаку та аромату нашому десерту надасть апельсинове желе. Желе приносить багато користі для організму і не несе шкоди. Воно посилює секрецію шлункового соку, відновлює слизову оболонку, виводить шлаки та токсини з організму, покращує еластичність шкіри, зміцнює зуби, покращує вигляд волосся і нігтів, поліпшує роботу нервової системи, покращує сон, допомагає при наборі м’язової маси, поліпшує метаболізм.

Етапи приготування святкового десерту:

1. Спочатку беремо сотейник, пересипаємо в нього агар-агар,

десерт приготування

заливаємо водою, залишаємо на кілька хвилин, щоб він розмок, потім ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, висипаємо пакетик апельсинового желе, зменшуємо вогонь і варимо протягом 5-8 хвилин постійно помішуючи. Відставляємо в сторону, щоб приготована суміш остигла. Переливаємо тепле желе у тарілку і залишаємо застигати. Потім беремо готове желе і нарізаємо його невеликими кубиками.

десерт вишуканий

2. Тепер візьміть вафлі й поломіть їх на невеликі кусочки.

десерт апетитний

3. Починаємо формувати десерт. Беремо склянку чи креманку для десерту, перекладаємо у неї подрібнені вафлі, поливаємо їх згущеним молоком, зверху кладемо нарізане желе, прикрашаємо листочком м’яти й можемо подавати до столу. Апетитний, смачний, корисний, легкий десерт готовий. Смакуйте на здоров’я!

десерт готовий

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert