Десерт „Корисно і смачно“

Смачним десертом можна потішити себе як після завершення трапези, так і посмакувати солоденьким просто так, в якості апетитного перекусу – для підняття настрою. Десерти бувають холодними і гарячими, простими і складними, різної калорійності. Пудинги, домашні цукерки і шоколад, морозиво, випічка – це лише маленький список таких улюблених смаколиків. Усі ці десерти можна придбати в магазині, але погодьтесь – домашні десерти і корисніші, і надійніші. Ви завжди знатимете, що продукти свіжі і нічого не зіпсує Вам цілий рецепт. У приготуванні десерти дуже легкі, більшість інгредієнтів завжди знаходяться під рукою у господині і готуються вони якихось 15 хвилин. А знаєте, що ще краще за смачний, апетитний десерт? Тільки його корисна і здоровіша альтернатива! Повірте, смакує не гірше, проте користі несе набагато більше. Саме тому ми впевнені, що Ви по заслугам оціните десерт з горіхами, сухофруктами і вівсянкою.

десерт рецепт

Інгредієнти :

– вівсяні пластівці (50 гр.)
– сир маскарпоне (50 гр.)
– волоські горіхи
– вишня сушена
– чорнослив
– мед

десерт інгредієнти

Кількість порцій : 2
Час приготування однієї порції : 10 хвилин

Приготування

Крок 1.

Підготуйте ніжний сир маскарпоне. Він містить вітаміни групи А, В, С і К і мінерали (кальцій, калій і фосфор). Завдяки цим вітамінам маскарпоне укріпляє імунну і нервову системи, а мінерали укріпляють кістки і покращують їх ріст.

десерт смачний

Крок 2.

В окрему тарілку відсипте 50 гр. вівсяних пластівців. В їх складі є фосфор, без якого не виробляється енергія, необхідна для функціонування усіх систем організму. Вівсяні пластівці також мають великий вміст харчових волокон, які при потраплянні у шлунок проходять по кишківнику і забирають непотрібні токсини, тим самим очищуючи наш організм.

десерт легкий

Крок 3.

Перейдемо до сухофруктів. Візьміть сушену сливу (приблизно 6-7 шт.) і наріжте її на маленькі шматочки. Чорнослив відомий своїми антиоксидантними властивостями : вітаміни в його складі нормалізують роботу шлунку і серцево-судинної системи, а мінерали корисні для кісток, зубів, волосся і шкіри. Цей сухофрукт також володіє сечогінною дією і виводить з організму зайву рідину.

десерт корисний

Крок 4.

Сушена вишня є не менш корисною. Завдяки високому в ній вмісту міді та заліза, сушена вишня допомагає підвищити гемоглобін. В ній також містяться глюкоза і фруктоза, що дозволяє організму швидко отримати енергетичну силу, а також вона чудово втамовує спрагу.

десерт цікавий

Крок 5.

Тепер чистимо волоські горіхи. Для легкого очищування горіхів наберіть неповну каструлю води і висипте туди горіхи. У киплячій воді шкаралупа стане м’якою за 15 хвилин і Вам буде легше відділити її від грецьких горіхів.

десерт поживний

Крок 6.

Ну і куди ж без меду! Він багатий незамінними вітамінами і амінокислотами, понижує тривожність, нормалізує сон і активно використовується при лікуванні різних захворювань.

десерт простий

Крок 7.

Дно посудини вкриваємо сиром маскарпоне, після чого додаємо пластівці, чорнослив, сушену вишню і горіхи, відділяючи кожен шар один від одного маскарпоне і медом. Прикрашаємо десерт горіхами і збитими вершками або ж рештою маскарпоне. Такий корисний і легкий десерт є чудовою альтернативою солодкому, якщо Ви на дієті або ж просто хочете харчуватись корисно, не відмовляючи собі при цьому у кулінарних радощах.

десерт приготування

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert